De jaarlijkse Dag van de Architectuur staat bij Bureau Europa in het teken van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Deze vorm van bouwen, waarbij toekomstige bewoners zelf projectontwikkelaar zijn, wint aan populariteit. Maar wat komt hierbij kijken?

Ons programma van 11.00 uur tot 16.00 uur:

11.00 uur: opening door Saskia van Stein, met aansluitend twee lezingen door architecten Mathieu Bruls en Rik Martens van Humblé Martens & Willems Architecten over hun ervaringen met CPO aan de hand van hun respectievelijke projecten De Sphinxtuin en Les Mouleurs.

12.00 uur: debat over de krachten, zwaktes, mogelijkheden en valkuilen die verscholen liggen in CPO, met de beide architecten en toekomstige bewoners van de appartementencomplexen aan de Maagdendries. Dit wordt gemodereerd door Saskia van Stein.

13.00 uur: mogelijkheid om de bouwplaats van de CPO Projecten te bezoeken. Wij verwijzen je hiervoor naar Infocentrum Belvédère, waar je een uitgestippelde route kunt bewandelen. Dit is een programmaonderdeel van Bouwend Nederland in het kader van de Dag van de Bouw.

14.00 uur: architecten Marc en Nicole Maurer van Maurer United Architectsvertellen over de ontwikkelingen in het Sphinxkwartier, waar culturele herbestemmingen van het oude industriële erfgoed zij aan zij plaats vinden met CPO-projecten. Aansluitend krijg je een rondleiding door de nieuwe Muziekgieterij, die dit jaar opgeleverd wordt.

Wil je deelnemen aan een of meerdere activiteiten? Meld je dan aan via info@bureau-europa.nl o.v.v. ‘Dag van de Architectuur’ en geef aan welke programmaonderdelen je wilt bijwonen.

Datum: zaterdag 15 juni, 10.00 uur – 16.00 uur
Locatie: ochtendprogramma bij Lumière;  middagprogramma bij Bureau Europa
Toegang: gratisTaal: NederlandsDatum: zaterdag 15 juni, 10.00 u. – 16.00 u. 
Locatie: Bureau Europa, platform voor architectuur en design
Taal: Nederlands
Toegang: gratis; wel graag aanmelden via info@bureau-europa.nl o.v.v. ‘DvdA 2019’. https://www.bureau-europa.nl/nl/manifestations/dag_van_de_architectuur/

@